1/12/2009

Bendeac! The romanian Myth Buster!!! :)

TOP 10 CELE MAI IMPORTANTE LEGENDE CARE CIRCULA DESPRE ROMANI

1″ROMANUL S-A NASCUT POET”. Niciodata n-am inteles de unde vine chestia asta.Avem asa multi poeti de valoare pe cap de locuitor?Nu mai multi decat in alte tari.Vorbim in versuri pe strada?Nu!Putem face versuri la comanda?Sa fim seriosi!Orice imbecil poate!”Catel” rimeaza cu “purcel”, “te iubesc” cu “te doresc”…Cei de la Discovery au facut un experiment La Motoare.Au dat fiecaruia cate o foaie,un pix si 30 de minute la dispozitie.Uitati ce-a iesit: “la motoare este simplu/ nu trebuie să-ţi fuţi tot timpu !/ mai bine te aşezi în cur / şi priveşti profund în jur!” Sau :”am trăit juma de viaţă/ fără să nutresc speranţă/ deodată-n viaţa mea/ parcă s-a schimbat ceva/ pe când la tv priveam/ şi mai mai că aţipeam/ cea mai tare chestiune/ era la televiziune/ un nume simplu avea/ misterioasă era/ toată ţara o căuta/ era chiar elodia.” :) Ah!sa nu uitam versurile manelelor sau chiar si majoritatea celor din noua muzica… Asadar…BUSTED!!! (Doar daca nu cumva expresia a fost creata la misto)

2.”ROMANUL E MANCAU”. Eu nu am iesit din tara decat de 2 ori.Si atunci aveam odata 13 ani si altadata 15 ani.In Ungaria si Grecia. (Apropo,sunt decis sa recuperez). N-am sa uit ca atunci cand mancam in vreun restaurant din Budapesta, toti chelnerii erau siderati vazand cantitatea de paine care see consuma la masa noastra. In alta ordine de idei,la noi Craciunul,Revelionul sau Pastele nu inseamna NIMIC altceva decat mancare!!!Cu o saptamana inainte incepe macelul din Hyper-Market-uri si in ziua respectiva spitalele sunt pline de oameni in toata firea care se zvarcolesc de durere,cu ochii beliti in cap de la atata voma. Romanul e atat de mancacios incat alinta mancare…El nu mananca “Mamaliga cu branza” ci “Mamaligutza cu branza”. Mananca “ciorbica” taraneasca si “supitca de pupiutz”.”Carnaciori de casa” si “mititei”.Exista si mancaruri serioase,cu denumiri serioase.De exemplu tochitura.Suna foarte serios…TOCHITURA…Dar pana si asta se serveste cu…”mamaligutza’!!! Asadar…MIT ADEVARAT!!!

3.”ROMANUL E PRIMITOR”. Ce faceeee?!?! Pai nu suntem tot noi aia cu proverbul ala oribil “Frate,frate da’ branza-i pe bani”?! Nu contest faptul ca prin Bucovina sau mai stiu eu unde exista si oameni primitori dar astea sunt niste intamplari fericite.Niste traditii care rezista atarnate de un fir de ata! MYTH BUSTED!!!

4.”IN ROMANIA SE FURA CA-N CODRU”. Expresia asta e invechita! Acum s-a ajuns la faza in care se fura chiar si codrul verde!!! Pana si Radu Vasile,pe vremea cand era prim-ministru a dat o declaratie geniala: “In Romania nu mai avem nimic.Nici de furat nu mai e mare lucru!” Si o spunea cu o doza de amaraciune… :) Dar a venit UE!!!Si odata cu UE ce-a venit?!Banii de la UE!!!Si avem iar de unde sa furam! Hai Romania!!!Hai baietii nostri!!! Asadar MIT ADEVARAT!!!

5.”ROMANCELE SUNT FRUMOASE”. Aici nu prea am ce spune.Strainii care ne viziteaza tara o spun mai bine decat noi.Dar am si eu o intrebare…Daca tot suntem un popor cu atatea femei frumoase,cum dracu’ de ajung d-alde Cristina Spatar sau Ramona Gabor vedete?!?! Hai sa zicem…MIT ADEVARAT…

6.”INVATAMANTUL ROMANESC E VALOROS PENTRU CA AVEM MULTI OLIMPICI”. Faptul ca avem multi olimpici nu se datoreaza sistemului romanesc de invatamant.Cei care sunt olimpici internationali la chimie nu sunt scutiti de latina,economie etc. In mod normal,atunci cand ai un olimpic international la ORICE,il iei frumos,il bagi in laboratoare speciale unde studiaza acel ORICE 5 ore pe zi si inca doua ore il duci intr-o clasa si-i pui filmulete de pe History Chanel,Discovery si national Geographic ca sa-si faca si o cultura generala APLICATA! Dar sistemul ce face.Vin astia cu medalii (asta e caz adevarat,fiti atenti) si sistemul ii aduna intr-un cadru oficial impreuna cu “somitatile” (adica pulifricii si smecherii care sug si fura de la noi de ani de zile) si le ofera CATE UN TRICOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vorba unui olimpic (replica e de o ironie a geniala) :”Sunt un pic amarat si dezamagit…Eu port L si tricoul e XL…”. Si se mai mira dup-aia ca ne pleaca valoril;e peste hotare.Pai voi vreti ba sa plece futu-va-n gura!!!Si sa ramanem noi aici cu voi ca sa faceti cefele alea groase si sa dormiti in Parlament si sa luati genti Vuitton la tot felu’ de curve pe care le bagati in televiziune asistente prin emisiuni sau prezentatoare de meteo si stiri sportive. MYTH BUSTED!

7.”Romanii nu-si respecta valorile”. Aici n-are rost sa mai vorbim…Ce sa mai zic?Sa dau exemple gen Stefan Iordache sau Dan Spataru? N-o sa spun decat atat.Cel mai bun antrenor din lume (from all sports!!!) este roman!!!!!!!!Numele lui : Octavian Bellu. Antreneaza echipa nationala? Nu! I rest my case! (sper c-am scris corect :) ) MIT ADEVARAT.

8.”SUNTEM UN POPOR TALENTAT”. La ce? MIT INCERT. :)

9.”IN ROMANIA TOTUL E DE VANZARE” Citeam acu’ ceva vreme ca Gigi Becali isi va achizitiona un munte.Sorin Ovidiu Vantu are deja Delta.Flota e vanduta.Dorin Cocos a inchiriat Bucurestiul ca sa ne ia bani ca existam si avem masini.Sa moara Bibi!Hai sa adunam si noi bani si sa cumparam Crucea de pe Caraiman!Poate ne-o da la pachet cu Babele! MIT ADEVARAT.

10.”Romanul e o fire blanda”. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH!!!

PS- HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!

VA PUP,VA IUBESC si VA RESPECT!

PPS-HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!